A tisztelt látogatónak nem kell személyesen ellátogatnia a távíróhálózatok múzeumába, mivel az ma még nem működik, másrészt itt az interneten nemcsak a múzeumi tárgyak tekinthetők meg, hanem a tárgyakhoz kapcsolódó bővebb ismeretanyag is áttekinthető és megismerhető akár egy kényelmes fotelből is.

Ön, a tisztelt internetes látogató most a virtuális múzeum előcsarnokában van. Innen egy kellemes képzeletbeli sétával bejárhatja a képzeletbeli múzeum termeit, megtekintheti a vírtuális tárolókban őrzött virtuális tárgyakat. Elolvashatja a kiállított tárgyakhoz kapcsolódó tájékoztatókat, a falakon függő térképek bemutatják a távíróhálózatok letűnt korszakát.

A kiválasztó gombok használatával mind jobban eltávolodhat az előcsarnoktól, és mind mélyebbre kerülhet a távíróhálózatok világában.

Először egy pár soros rövid ismertetőből tájékozódhat a magyarországi távíróhálózatok kialakulását megelőző időszakról. Majd a magyar távíró kezdetével és a távíróhálózatok későbbi létezésével ismerkedhet. A következő virtuális termekben a távíróhálózatok megvalósulásának, anyagainak, szerszámainak széleskörű bemutatóját láthatja.

Tovább haladva a sokrétű és különféle távíróvonalakkal ismerkedhet meg. Majd betekinthet a korabeli távíróhálózatokat építő, szerelő és karbantartó szakemberek világába is.

A virtuális múzeum utolsó termeiben az irodalom, a művészet és egyéb érdekes környezetből tekinthet a távíróhálózatok múltbeli világára.

Kellemes időtöltést és hasznos ismeretszerzést kíván a Távíróhálózatok Virtuális Múzeuma.